Fysik

Beregn grænsevinkel for totalreflektion af lys..

28. januar 2014 af juli8907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har i en opgave fået følgende spørgsmål:

Beregn grænsevinklen for totalreflektion for lys, som sendes fra vand mod luft, ved selv at slå de to relevante brydningsindexer op på nettet. 

Er der nogen, der kan hjælpe mig?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af peter lind

Brug Snells lov. grænseværdien opnås når udfaldsvinklen er 90º


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af mathon


                 sin(g) = nvand-1 = 1,33-1

                      g = sin-1(1,33-1) = 48,8°


Svar #3
29. januar 2014 af juli8907 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Svar #4
29. januar 2014 af juli8907 (Slettet)

Er 'g' grænsevinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Beregn grænsevinkel for totalreflektion af lys..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.