Fysik

skråt kast

29. januar 2014 af jenshansen10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa! sidder og regner gamle eksamensæt,og kan ikke få en opgave til at passe. Har vedhæftet opgavebeskrivelsen, det er spørgsmål a) , facit siger det skal give 30 meter, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe. 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (284).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af AskTheAfghan

Du kan betragte stenens vektorfunktion som r(t) = (x(t), y(t)). Her kan du starte med at bestemme stenens retningsfunktioner med de angivne informationer, dvs. bestem x(t) og y(t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af mathon

                                                      Brug formlerne for det skråkast.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af mathon


             kasteparablen:
                                                                        -g
                                                         y = ------------------ ·x2 + tan(θ)·x   +   h
                                                                2vo2·cos2(θ)

                           samt

                                                         y = -(1/2)·g·t2 + vo·sin(θ)·t + h


Svar #4
30. januar 2014 af jenshansen10 (Slettet)

må indrømme, jeg er stadig ikke helt med. Ved godt hvordan jeg skulle finde afstanden, hvis den startede og stoppede i samme punkt, men jeg ved ikke hvordan jeg skal få det ekstra med, den falder jo 10 meter længere i y-retning. 


Skriv et svar til: skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.