Matematik

finde vinklerne

30. januar 2014 af hejpepper (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal finde vinkel A og B i en retviklet trekant ved at siderne er a: 7,1 b: 7 og c: 10 howww ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant:

sin(A) = cos(B) = a/c   ,    sin(B) = cos(A) = b/c

Beregn den ene vinkel, for eksempel A, og benyt så, at B = 90º - A .


Skriv et svar til: finde vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.