Matematik

Ligning for tangent

30. januar 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved I hvordan man bestemmer en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

(vedhæftet)


Svar #1
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af mathon

         
                                             y = f '(1)·(x-1) + f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Funktionen er

      f(x) = (1 - x2)·ex .

Beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af mathon


                f '(x) = -2x•ex + (1 - x2)·ex

               


Svar #6
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

jeg er slet ikke lige med??


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Forstår du ikke, at du skal beregne f(1) og f '(1) og så indsætte disse tal i tangentligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2014 af mathon

                  f '(x) = -2x•ex + (1 - x2)·ex

                  f '(1) = -2·1•e1 + (1 - 12)·e1  = -2e - 0 = -2e

                  f(1) = (1 - 12)·e1 = 0

.

                  y = f '(1)·(x-1) + f(1)

  


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.