Matematik

NOGEN DER KAN MATEMATIK!!!!!

31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er 2*x.


a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

TAK på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af PeterValberg

h = 125/(2x2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af mathon

   Volumen:
                     h • G = V
                     h • L • b = V
                     h • (2x) • x = 125         x > 0

                     h • 2x2 = 125

                     2hx = (125/x)

Overflade:
                     Ov = 2 langsider + 2 kortsider + bund

                     Ov = 2 • h·(2x) + 2 • h·x + (2x)·x

                     Ov = 3 • (2hx) + 2x2

                     Ov(x) = 3 • (125/x) + 2x2

                     Ov(x) = 2x2 + (375/x)

                     Ov '(x) = 4x - (375/x2)

   Beregn ekstremum.

                    


Svar #3
31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet)

Kan du hjælpe med beregning af ekstremum? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af mathon

                    Ov '(x) = 4x - (375/x2) = 0


Svar #5
31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: NOGEN DER KAN MATEMATIK!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.