Matematik

ligning med brøker

31. januar 2014 af PJM92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en ligning der hedder 3 / x - 2 = 2, det burde ikke være særligt svært, men nu har jeg set 100 youtube videoer, med forskellige svar og er endnu mere forvirret end da jeg startede, er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon


                                  3
                             --------- = 2                x ≠ 2                    multipliceres med (x - 2)
                              (x - 2)

                             3 = 2(x - 2)

                             (3/2) = (x - 2) = x - 2                             adderes  2

                             (3/2) + (4/2) = x

                             7/2 = x

   

                            
             


Svar #2
31. januar 2014 af PJM92 (Slettet)

tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Faktisk hedder din opgave (uden parantes:  (x-2) ):

3/x - 2 = 2      =>       (x≠0)

3/x = 4          =>

4x = 3           =>

x = 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af mathon

#0
       Du må lige blive enig med dig selv
       om ligningen er
                                  3
                             --------- = 2                x ≠ 2                  
                              (x - 2)
  eller
                               3
                             ---- - 2 = 2                 x ≠ 0
                               x


Skriv et svar til: ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.