Fysik

Vis at hastigheden af væsken nederst i det store rør er

31. januar 2014 af herlevif (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ligning 3 = p = p0+pgh

lignig 6 = p + 1/2 * pv2+pgy = Bernoullis equation

Nogen der har tid til at hjælpe en igang her? :D

spørgsmål 2.

Vedhæftet fil: fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal være mere omhyggelig med at skelne mellem trykket p og densiteten ρ.

Bernouillis ligning:  p + (1/2)·ρ·v2 + ρgy = k·ρ , hvor k er en konstant.

Ligning 3 skal sikkert være p = p0 + ρgh .


Svar #2
31. januar 2014 af herlevif (Slettet)

Tak men hvordan viser jeg at hastigheden af væsken nederst i det store rør er;

v = √(2/3*gh1)

Når h2= 3/4*h1?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2014 af mathon

    Bernouillis ligning: 
                                           po + (1/2)·ρ·vo2 + h1ρg  =  po + (1/2)·ρ·v2 + h2ρg

                                           (1/2)·vo2 + h1g  =  (1/2)·v2 + h2g

                                           (1/2)·(((1/2)v)2 - v2)  =  (h2 – h1)g

                                           (1/2)·(-(3/4)v2)  =  ((3/4)h1 – h1)g

                                           (-(3/8)v2)  =  -(1/4)h1g

                                            v2 = (2/3)h1g

                                            v = √((2/3)h1g)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2014 af mathon

da
                         A1·vo = A2·v

                         2A2·vo = A2·v

                         2vo = v

                         vo = (1/2)v
                    
  


Svar #5
01. februar 2014 af herlevif (Slettet)

Tak for hjælpen !  :)


Skriv et svar til: Vis at hastigheden af væsken nederst i det store rør er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.