Matematik

Bestem tilvæksten

31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg har et problem med at løse denne opgave, håber i kan hjælpe! 

Der er givet funktionen f(x) = 1,05x. Bestem den tilvækst, man skal give x for at tredoble funktionsværdien.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon

    Løs
                          f(x+Δx) = 3·f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Løs ligningen

1,05x+d = 3*1,05x

mht. d

:-)


Svar #3
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Er det her rigtigt?

T3=(Log(3) )/(Log(1.05))=22.5


Svar #4
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Hvor er det du får d fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Det er korrekt!

d står for delta x, da jeg ikke kan skrive et delta

:-)


Svar #6
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Okay tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Bestem tilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.