Matematik

Gennemsnitlige procent for indekstal?

02. februar 2014 af Ceerial (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave b

Hvis jeg finde hvor mange procent den gennemsnitlig er vokset med om året, skal jeg så ikke bare gøre det ved at finde fremskrivningsfaktoren?:

Hvis nej, hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af abmenzel (Slettet)

Du skal finde den konstante faktor (hældningskoefficienten = a)

y=a*x

Du kan sætte 7,3 på y's plads og 100 på x's plads,

7,3 = a*100 => a = 7,3/100

a = 0,073

Altså: y = 0,073*x

2003 = y = 0,073*114 = 8,322

2006 = x = 9,4/0,073 = 128,7


Svar #2
02. februar 2014 af Ceerial (Slettet)

Jeg kan godt se det jeg lige prøvede på, var noget vrøvl. Men jeg forstår ikke helt hvad du mener, men jeg er kommet i tanke om en anden måde det måske kan gøres på:

Er der nogen der evt. kan bekræfte eller afkræfte om det resultat er rigtigt?


Skriv et svar til: Gennemsnitlige procent for indekstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.