Matematik

Bestem x-koordinaten til røringspunktet og Bestem tangentens ligning

02. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heey.

Jeg sidder med en opgave som driller en smule:

Grafen for f(x)=ex-4 har en tangent med hældningen 2. 

a)  Bestem x-koordinaten til røringspunktet

Hvilket røringspunkt er der tale om ? Tangent på grafen  eller hvad ? 

b)  Bestem tangentens ligning 

Her skal jeg vel bare anvende denne formel når jeg har x-kordinatet ?  
y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Men hvor kommer a ind i billedet ? Ved godt at tangenten har forskriften for en retlinje og at ex'=ex

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af mathon

tangentens hældningskoefficient
er
                         f '(xo) = exo = 2

                                      xo = ln(2)

tangentligning:
                          y = 2·(x - ln(2)) + eln(2) - 4
 


Skriv et svar til: Bestem x-koordinaten til røringspunktet og Bestem tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.