Matematik

Geometri - svar hurtigt!!

20. november 2005 af ilse22 (Slettet)
Jeg kender de to sider a og b i en trekant samt C som er retvinklet.

Hvordan finder jeg frem til vinkel A?

(jf. opg. 37 i vejledende opgaver i naturfag 2002)..skal ligeledes regne opg 35 b i samme hæfte?

venligst svar hurtigt da jeg ikke kan komme frem til et sandsynligt svar selv :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

du skal benytte dig a cosinus og sinusraltionerne..
kan ikk løse opgaven for dig, da jeg jo ikk ehar tal på vinkler og sider..

Svar #2
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Ja, det var også dem jeg prøvede at benytte mig af, men jeg kunne ikke komme frem til et resultat, der passede.

a = 15,63 m
b = 500 m
C = 90 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af frodo (Slettet)

sinA=a/c

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

A = tan^-1(15,63/500)

Svar #5
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Men jeg kender jo ikke lille c. Jeg har beregnet dne ud fra pythagoras og får 500,24, men hvis jeg putter det ind i formlen overnfor får jeg 1,79, hvilket jo ikke kan passe :(:(:(

Må have lavet noget tidligere forkert..beregnede a tidligere i en opgave der lød således:

beregn a når vinkel A (52) og b på 20 m kendes.
har prøvet at beregne denne igen ved c = b / cos A. Her har jeg fået 32,48. Har nu beregnet a ud fra a=c/sin A og har fået 501,70. Puttede nu det nye ind i formlen ovenfor men får 4,7.

Hvad gør jeg forkert? argh

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

Prøv at tegne trekanten. Når b er så lang, og a er så kort, så bliver vinkel A meget spids.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2005 af maltbolsje (Slettet)

A = 52 grader
b = 20 m

Beregn a.
(Jeg går ud fra, at det er en retvinklet trekant)

a = tan(52)* 20 m
Jeg har ikke lige en lomeregner i nærheden af mig, så regn selv efter.
Prøv i øvrigt at tegne figuren, det er mere overskueligt på den måde.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Det der står i #4 er skam rigtigt nok ;-D

Svar #9
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

tan(52) * 20 m = 25,60

Er a så 25,60 m?

Svar #10
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Jeg er gået ud fra at a er 25,60 m. Har nu regnet vinkel A via tan A = a / b altså 25,60 / 500 som giver en vinkel på 2,9 grader.

Er dette korrekt? Venligst svar hurtigt :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Ifølge min lommeregner er det:

1,79 grader

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

Kateten a er jo = 15,63

Svar #13
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Eh what? Er omvendt tan = 25,60 / 500 = 1,79 på din? På min er det 2,9!?

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

#13 Nej

inversTANGENS(A) = 25,60 / 500 = 2,9

Men a er jo 15,63 jævnfør #2

Svar #15
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

jeg er gået ud fra #7 og beregnet a på ny via a = tan(52)* 20 m som er 25,60. hvis dette er korrekt må det da ligeledes være korrekt med en vinkel på 1,79..eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2005 af Sicma (Slettet)

#15 Ifølge #1 er det jo vinkel A du skal finde.

Det gør du sådan her:

tan(A) = a/b

A = tan^-1(a/b)

A = tan^-1(15,63/500)

A = 1,79

Svar #17
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Det er rigtig nok men det er nok mig der har været lidt forvirrende for du blander to opgaver sammen. Her kommer de igen:

den første:

b = 20 m
A = 52 grader
C = 90 grader

a skal beregnes

den anden:

b = 500 m
C = 90 grader
a = samme værdi som a i den foregående

vinkel A skal beregnes

Svar #18
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Er det så ikke korrekt med det foregående?

Svar #19
20. november 2005 af ilse22 (Slettet)

Slet ikke nogen der vil svare?

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. november 2005 af Gamle stræber (Slettet)

Skriv sleve opg. fra bogen. Meget lettere at forstå. Så kan jeg måske hjælpe.

Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.