Matematik

Bestem hældningskoefficienten for l og vis, at punktet P(2,4) ligger på linjen .

02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hurtigt spørgsmål til min aflevering!!!

Der står i opgaven:

Opgave 1)
 

To linjer er givet ved l:2y-5x+2=0 og m:y= 5/2x+1

      a) Bestem hældningskoefficienten for l og vis, at punktet P(2,4) ligger på linjen. 

   .  b) Bestem afstanden fra p til m. Hvad siger dette om afstanden mellem l og m ? 

Opgave 3)

En cirkel med centrum c og radius r har ligningen x^2+y^2-8y=9. Bestem r og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af mathon

opgave 1:

                                l:   y = (5/2)x - 1
 

 
                                           | (5/2)·2  - 4 + 1 |       
              dist(m,P(2,4))  =  ------------------------
                                               √((5/2)2 + 1)


Svar #2
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Kan du uddybe?


Svar #3
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Kan du uddybe dit svar lidt mere?:)

og hvilken opgave er det du hjælper med


Svar #4
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

VIl du forklare hva du gør?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af mathon

opgave 1:
                      reducer      l:  2y-5x+2=0
                      til formen
                                            y = ax + b

                      benyt punkt-linje-afstandsformlen
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2014 af mathon

opgave 3:
                         kvadratkomplettér


Svar #7
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Mathon?

Kan ikke få svaret ud fra de oplysninger du har givet:/


Svar #8
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Forstår ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2014 af mathon

alment:
                et punkt Po(xo,yo)'s afstand til linjen L:  y = ax + b
                er
                                                            | a·xo - yo + b |
                              dist(L,Po(xo,yo)) = ---------------------
                                                                √(a2 + 1)
 


Svar #10
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Så svaret er når man indsætter tallene sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2014 af mathon

opgave 1:
b) fortsat

        dvs
 


                et punkt P(2,4)'s afstand til linjen L:  y = (5/2)x + 1
                er
                                                          | (5/2)·2 - 4 + 1 |
                              dist(m,P(2,4)) = ------------------------
                                                            √((5/2)2 + 1)


Svar #12
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Er det så svaret?:)
Undskyld alle de spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 3.

Omskriv cirklens ligning til formen

      (x - a)2 + (y - b)2 = r2

ved at kvadratkomplettere leddene med for sig og leddene med y for sig.


Svar #14
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

ANdersen11, kan jeg få dig til at skrive det ind, da jeg ikke forstår:)


Svar #15
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Vil du ikke skrive det om i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. februar 2014 af mathon

                                                    x2 + y2- 8y = 9
skal omskrives til formen

                                                 (x - a)2 + (y - b)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Cirklens ligning er

x2 + y2 - 8y = 9 .

Der er kun det ene kvadratiske led med x.

Benyt kvadratsætningen (a + b)2 = a2 + 2ab + b2 til at omskrive y2 -8y til 2 af de 3 led i kvadratet på en toleddet størrelse.

Her er a2 = y2, og 2ab = -8y . Bestem så b.


Svar #18
02. februar 2014 af Marenpigen (Slettet)

Forstår ikke at sætte ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. februar 2014 af mathon

                           x2 + y2- 8y = 9

                           x2 + 0x + y2- 8y = 9

                           x2 + 0x + y2- 2·4·y = 9

                           (x - 0)2 + (y - 4)2 - 16 = 9

                           (x - 0)2 + (y - 4)2 = 52

                          

...................
 Et råd:
               Repeter og lær dine kvadratsætninger fra folkeskolen.

                          


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Af a2 = y2 finder man a = y. Af 2ab = -8y finder man så b = -8y/(2y) = -4 . De to led y2 -8y er altså 2 af de 3 led i

(y -4)2 = y2 -8y + 42

Det vil sige

y2 -8y = (y - 4)2 -42 .

Cirklens ligning kan derfor skriver

x2 + (y - 4)2 -42 = 9 , eller

x2 + (y - 4)2 = 9 + 42 = 25 = 52


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.