Matematik

HJÆÆÆÆLP LIGNINGER - med brøker og parantes

03. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan filan er det nu man regner disse opgaver ud :/ se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af mathon

a)
                     x + 4
                    -------- = 6                           multiplicer med 2
                        2


                      x + 4 = 12                        subtraher 4

                      x = 8
                               
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af mathon

b)
                     11 + x
                    ---------- = 7                           multiplicer med 4
                          4


                    11 + x = 28                           subtraher 11

                     x = 17

                      

                              
 


Svar #3
03. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Hvordan mener du jeg skal stille den op i B) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2014 af mathon

        Har du selv et forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af Pernillepsvendsen (Slettet)

                     x + 4
                    -------- = 6                           gang med 2 på begge sider, så har du næste linie
                        2


                      x + 4 = 12                        minus med 4 på begge sider, og så har du resultatet

                      x = 8
                               
 

Samme fremgangsmåde som ovenover

b)
                     11 + x
                    ---------- = 7                           gang med 4
                          4


                    11 + x = 28                           minus 11

                     x = 17



Ved ikke om det hjalp at få dem omskrevet lidt? :)


Svar #6
03. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

tusind tak pernillesvendsen :) 

Men kan ikke se hvorfor jeg skal minus med 11 :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2014 af Pernillepsvendsen (Slettet)

Det skal du fordi du har +11+x på den venstre side, for at få x til at stå alene :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2014 af mathon

c)
                      x•4
                    ------ + 2 = 10                           subtraher  2  på begge sider
                       3


                      x•4
                    ------  =  8                                multiplicer med  3  på begge sider
                       3

                      4x = 24                                 divider med  4  på begge sider

                      x = 6
                      


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP LIGNINGER - med brøker og parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.