Fysik

Effekt

03. februar 2014 af Linnese (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave:

Vurdér hvilken effekt, forsøgspersonen i gennemsnit yder under den del af bevægelsen, hvor armene strækkes. Tildel herunder passende værdier til relevante fysiske størrelser.

Mit bud er, at man skal beregne den potentielle energi ved en armstrækning, så jeg har sagt, at personen vejer 70 kg, han strækker sig med højden h=45 cm over et tidsinterval på 2 s. Så har jeg beregnet Epot=m*g*h og herefter P=E/t.

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når man foretager armstrækninger, løfter man ikke hele kropsvægten den fulde strækhøjde.

Der er formodentlig tale om en STX eksamensopgave?

Det er muligvis Opg 7 i dette eksamenssæt fra maj 2011

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110523%201stx111_FYS_A.ashx


Svar #2
03. februar 2014 af Linnese (Slettet)

Ja, det er den opgave.

Hvordan beregner jeg den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Afhængigt af, hvordan massen er fordelt i kroppen, er det måske mere realistisk, at ca. halvdelen af kropsvægten løftes den fulde strækhøjde.


Svar #4
03. februar 2014 af Linnese (Slettet)

Mange tak!


Svar #5
03. februar 2014 af Linnese (Slettet)

Men den energi han bruger på en armstrækning, er det tilvæksten i potentiel energi?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er da en vurdering af effekten. Der er ikke noget bestemt svar, der er mere rigtigt end andre svar. Opgaven er af en mere subjektiv karakter, hvor din evne til at tænke i fysiske problemstillinger bliver vurderet.


Svar #7
03. februar 2014 af Linnese (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men hvorfor, kan man sige, at den energi han bruger er lig tilvæksten i potentiel energi? Er det fordi, at det arbejde han udfører omdannes til potentiel energi?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

I udstrakt armstilling er kroppens samlede potentielle energi større end i den afslappede stilling på gulvet. Kroppen udfører det arbejde, der skal ydes for at forøge den potentielle energi.


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.