Fysik

Atwoodsfald maskine

04. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey :) 

Jeg er gået i stå med udledningen af: 

Fgn=M*g-(m-mop)*g 


  Samtidigt skal jeg vurderer  hvordan gnidningskraften afhænger af hastigheden.  
Gnidningskraften er jo en modsat kraft af hastigheden?   kan jeg ikke bare skrive det  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af hesch (Slettet)

Fgn(v) er ikke sådan at vurdere. Det afhænger af hjullejets konstruktion, der kunne være et nåleleje, maskinens formål taget i betragtning, og Fgn vil her være konstant, og modsatrettet v, da lejet som regel ikke er smurt.

Men er lejet et kugleleje, der er smurt, er Fgn afhængig af (voksende med) hastigheden på en måde, der afhænger af oliens egenskaber.

Fgn=M*g-(m-mop)*g  er for mig uforståelig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  I din tidligere tråd:  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1440189  fandt du:

a = g*(m1-m2) / (m1+m2)

Er det egentlig ikke vigtigere, at omsætte hjulets inertimoment til ækvivalent masse, nu vi er nede i detaljen med Fgn i lejet ?   Altså ved:

a = g*(m1-m2) / (m1+m2+m3), hvor m3 er den ækvivalente masse.


Svar #3
04. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet)

Det kan der selvfølgelig være noget om :) 

Men det er bare ikke det jeg skal svare på :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af hesch (Slettet)

Hvis du i opgaven så skriver sidste linie i #2

og

Der ses i opgaven bort fra hjulets inertimoment ved m3,

skal det tælle op i besvarelsen, mener jeg.

(det kan jo være, at der er noget opgavestilleren har overset).


Svar #5
04. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet)

Ja tror jeg du har fuldstændigt ret i ! :) 

Siger ihvertfald tak for side noten ! :)


Skriv et svar til: Atwoodsfald maskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.