Studievejledning

Spørgsmål ang. journalistik

04. februar 2014 af PernilleWiKi

Hej, jeg vil meget gerne studere journalistik i september, og derfor skal jeg søge ind på RUC, SDU og DJH som alle tilbyder en uddannelse inden for journalistik.

Men jeg er meget bekymret for optagelsesproceduren. Jeg skal have sendt en motiveret ansøgning og vil gerne blæse dem omkuld, så jeg kan blive optaget(RUC) eller komme videre til en optagelsesprøve(SDU og DJH). Nu er det sådan, at jeg troede, jeg ville kunne få noget skribentrelateret arbejde her i mit sabbatår, men det har slet ikke været muligt, da alle arbejdsgiverne som minimum krævede, at man studerede journalistik/kommunikation. Derfor kan jeg ikke rigtig skrive, at jeg har noget erhvervserfaring inde for feltet, hvilket jeg ved, i hvert fald RUC satser højt. Derfor tænkte jeg på, at et højskoleophold muligvis ville hjælpe mit CV. Men opholdene og kurserne er selvfølgelig fuldt booket, så det er heller ikke en mulighed. Så tænkte jeg på en sidste mulighed som var frivilligt arbejde. Der fandt jeg heldigvis et skribentarbejde, hvor jeg kunne skrive nogle artikler til et par lokalaviser. Men er dette nok erfaring? Jeg tænker lidt, at det vel også er begrænset, hvor meget erfaring man kan have, når man netop ikke har en journalistisk uddannelse og dermed journalistisk erfaring?

Jeg vil gerne høre, om der er nogle der er kommet ind på enten RUC, SDU eller DJH, og om I i så fald havde en masse erfaring med i bagagen? 

Derudover vil jeg rigtig gerne se et eksempel på en motiveret kvote 2 ansøgning, for at få lidt inspiration, hvis nogle vil være så venlige at dele med mig?

På forhånd tak for svar.

Mvh,

Pernille


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. journalistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.