Fysik

Fysik - SRO

05. februar 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med at differentierer en ligning.

Har vedhæftet den som en fil, og håber meget at der er en der vil hjælpe.   

Vedhæftet fil: .SRO hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man differentierer en funktion, ikke en ligning. Det drejer sig om at differentiere en eksponentialfunktion

N(t) = k·N0·e-kt ,

hvor k og N0 er konstanter. Benyt, at (e-kt)' = -k·e-kt .


Svar #2
05. februar 2014 af kiiiim (Slettet)

Kommer det så bare til at se således ud:

N=N0*e-kt

-ktk-1*N0e-kt

-k*n

Eller er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I det vedlagte har du defineret N til at være

N(t) = k·N0·e-kt .

Så er det jo den funktion, du skal differentiere. Som nævnt er k·N0 en konstant, og e-kt differentieres ved at kaste en faktor -k ud. Derfor er

N'(t) = -k·N(t) .


Svar #4
05. februar 2014 af kiiiim (Slettet)

Alstå det er denne her der skal diffrentieres N(t) = k·N0·e-kt .?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det skriver du jo i det vedlagte .


Skriv et svar til: Fysik - SRO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.