Matematik

Trigonometri.

05. februar 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal finde højden BC i en retvinkel trekant, altså det er den modstående jeg skal finde. 

Jeg kender vinkel A som er 42,9 grader og AC som er 140 cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vinkel C er en rette vinkel, har man

tan(A) = a/b = |BC| / |AC| .

Man kender A og |AC| og kan så bestemme |BC| .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2014 af mathon

ifølge #0's beskrivelse bliver BC en katete og AC hypotenusen


                                                         |BC| = |AC| · sin(A)

                                                          a = b · sin(A)         da vinkel B er ret.


Svar #3
05. februar 2014 af NH123 (Slettet)

det forstår jeg ikke, skal man så stille den op som en ligning?? 


Svar #4
05. februar 2014 af NH123 (Slettet)

vi kender jo ikke a, så hvordan skal jeg få det til at passe??


Svar #5
05. februar 2014 af NH123 (Slettet)

Kan ikke rigtig følge din tankegang 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kender b og vinkel A . Af udtrykket for tangens til vinkel A kan man så bestemme a:

tan(A) = a / b ,

a = b · tan(A)


Svar #7
05. februar 2014 af NH123 (Slettet)

er det så:

tan(42,9)= a/140, 

a=140*tan(42,9)= 130,096

er det rigtigt??+


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2014 af mathon

…det fremgår ikke tydeligt af teksten i #0, at C er den rette vinkel (selv om det for kendere oftest er tilfældet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er korrekt, og derfor blev det gjort som en antagelse i #1. BC er en katete, der er modstående til vinkel A, uanset om vinkel B eller vinkel C er den rette vinkel. Hvis B er den rette vinkel, er fremgangsmåden som i #2. Hvis C er den rette vinkel, er fremgangsmåden som i #1. Det er så op til trådstarter at afklare dette.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2014 af mathon

#10                         
                                 Nemlig!


Skriv et svar til: Trigonometri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.