Matematik

Ligninger med én, ingen eller flere løsninger?

05. februar 2014 af chatty (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende spørgsmål:

• Find et eksempel på en ligning, der har netop én løsning?

• Find et eksempel på en ligning, der ikke har en løsning?

• Find et eksempel på en ligning, der har mange løsninger?

er der nogen der kan give mig en forklaring og et eksempel på hvad der menes? Eller evt. et link til en side hvor jeg kan læse om det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se på 2.-gradsligninger med diskriminant d = 0 (1 løsning), med d < 0 (ingen løsning), og med d > 0 (flere end 1 løsning).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2014 af mathon

              én løsning                  
                                                  40 = 3x +4

              ingen løsning i R
                                                  3•√(x-4) = -7      

              mange løsninger
                                                  y = 3x - 4    og     6x - 2y - 8 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af peter lind

uendelig mange løsninger  sin(x) = 0


Skriv et svar til: Ligninger med én, ingen eller flere løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.