Matematik

SIDERNE I EN TREKANT!!! HJÆÆLPPP

06. februar 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

en figur viser en trekant ABC, hvor BHer højden B. 

Der oplyses at <A=35 grader, AB= 7,0 og AC=8,0. 

Hvordan bestemmer man AH???


Svar #1
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

en figur viser en trekant ABC, hvor BH er højden fra B. 

Der oplyses at <A=35 grader, AB= 7,0 og AC=8,0. 

Hvordan bestemmer man AH???


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trekant AHB er en retvinklet trekant, hvori man kender den spidse vinkel A samt hypotenusen AB. Man har da

cos(A) = |AH| / |AB|

hvoraf man kan bestemme |AH|


Svar #3
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

kan det passe at AH er 0,14???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #5
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

Hvad hvis nu man skal bestemme BC?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så benytter man en cosinusrelation i trekant ABC. Man kender de to sider |AB| og |AC| og den mellemliggende vinkel A.


Svar #7
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

#4

hvordan kan det ikke passe??


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dit resultat er forkert. Vis din fremgangsmåde og dine mellemregninger.


Svar #9
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

det er maple der har regnet den ud. Jeg har sat de tal jeg kender ind som variable i maple også har jeg opstillet som du viste mig svar #2 også har den regnet det ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du må da være i stand til at skrive præcist, hvad du har gjort. Synes du, at dit resultat virker rimeligt? Du har jo tilsyneladende allerede en tegning af trekanten.


Svar #11
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

cos(A) = AH/AB = cos(35) = .1428571429*AH

det skriver maple


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jo, du har så fået Maple til at beregne værdien af 1/7 . Beregn så |AH| ud fra det.


Svar #13
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ved at isolere |AH| af udtrykket i #2:

|AH| = |AB| · cos(A)


Svar #15
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

jamen vi kender jo ikke cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kender da vinkel A, og så burde du være i stand til at få Maple til at beregne cos(A).


Svar #17
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

giver den 5,7??


Svar #18
06. februar 2014 af NH123 (Slettet)

svar #6. 

hvilken cosinusrelation skal man bruge?? A, B eller C??


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender vinkel A og siderne b og c.

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17. Det er en tilnærmet værdi.

Skriv et svar til: SIDERNE I EN TREKANT!!! HJÆÆLPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.