Kemi

Organisk kemi - stofkoncentration

06. februar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bestemme kocentrationen af plantematerialet og anvender Lambert Beers Lov

Jeg har følgende oplysninger: 

Mængde plantemateriale: 1.0g

isoleret stof anvendt til UV: 10%

Målt absorbans: 0,92

nm: 290( 2400)

kuvettebredden er 1 cm

Jeg ville gøre således. 

[A]= A / εlamda  x l (målt i cm) = 0,92/2400 x 1 =0,000383

Er dette rigtigt? Og skal det angives i procent når der er tale om en koncentration? Altså 0,038%

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af sappr (Slettet)

Udregningerne ser rigtige ud,

C = A / (E*l)

Den koncentration du angiver afhænger af enheden på din extinctions koefficient (E). Ofte vil det være molær extinction og derved blive en koncentration på 0.038 M

Jeg er dog lidt i tvivl om hvad "mængde stof anvendt" betyder i forhold til hvad du reelt skal svare på.


Svar #2
06. februar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet)

Mange tak! Men jeg bruger jo ikke denne mængde til noget her- så i et kocentrations spg er det vel ikke relevant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af sappr (Slettet)

Det du har regnet ud er koncentrationen af det der er i din kuvette. Hvis det er spørgsmålet så er du færdig. Husk at se efter om det er masse eller molær ekstinktions koeff. og tilpas dit svar derefter.


Svar #4
06. februar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hmm.. det har jeg lidt svært ved at finde frem til om det er dét jeg skal - Jeg har nu vedhæftet dele opg. og det er den sidste del på s. 3, har du tid til at se efter? 
mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2014 af sappr (Slettet)

Har du uploadet den rigtige fil? Jeg kan ikke finde nogen opgaver med absorbans.


Svar #6
06. februar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet)

Undskyld - har to stk. ;) HER er den rigtige!


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af sappr (Slettet)

Har ikke tid nu, kigger på det hvis jeg finder tiden i aften.


Svar #8
06. februar 2014 af hjælp, tak :) (Slettet)

Mange tak skal du have! 


Skriv et svar til: Organisk kemi - stofkoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.