Matematik

Vektor

06. februar 2014 af Thinsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man finde skæringen mellem en parameterfremstilling og x-aksen? F.eks har jeg med denne parameterfremstilling at gøre: [x,y]=[5,7]+t[-2,4]

Nogen der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af mathon

       et punkt på x-aksen opfylder
                                                               0 = 7 + 4t

                   løs mht t og indsæt den fundne t-værdi
                   i
                                        x = 5 - 2t

                   så skæringspunktet med x-aksen
                   er
                                       (5 - 2t ; 0)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.