Matematik

Eksponentiel vækst f(x) = b*a^X

06. februar 2014 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I min bog står der følgende om eksponentiel vækst: "Vækstegenskab: Samme absolutte tilvækst på x-aksen giver samme relative vækst på y-aksen". 

Nogen der kan forklare mig hvad de mener med det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af mathon

                            y = b·ax    

     du har
                            dy/dx = ln(a)·y

                            dy/y = ln(a)·dx     som med konstant dx
     giver
                            dy/y = k(onstant)
 


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst f(x) = b*a^X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.