Matematik

bestem kuglens ligning

08. februar 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

En kugle har centrum i C(-3,6,4) og går gennem punktet (6,0,6). Bestem en ligning 

jeg vil bestemme r vha af afstandsformlen 

(-3*6+6*0+4*6)/kvadrod((-3)^2+6^2+4^2)=0.77 

men det kan ikke passe... skal jeg gøre det på en anden måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon


 brug punktafstandsformlen:
                                                  r2 = (6-(-3))2 + (0-6)2 + (6-4)2 = 121 = 112

    kugleligning:
                                                  (x+3)2 + (y-6)2 + (z-4)2 = 112


Skriv et svar til: bestem kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.