Matematik

Trekanter

08. februar 2014 af frederikdam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Sidder her og mangler kun opgave 3 for at være færdig med min aflevering. Jeg kan simpelthen bare ikke finde ud af den. Nogle der kan hjælpe??

Hilsen Frederik


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

BC er hypotenuse i den retvinklede trekant BDC, hvor man kender de to kateters længder. Benyt Pythagoras.

Benyt formlen for trekantens areal   T = (1/2)·h·g .

b) Benyt formlen for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant:

tan(B) = |DC| / |BD| .

Medianen ma er side i en trekant, hvor man kender vinklen B og de to hosliggende sider |AB| og (1/2)|BC| . benyt en cosinusrelation til at beregne ma .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-02-05 kl. 21.52.42.png

                  ma = (1/2)·√(2(b2+c2) - a2)

                  ma = (1/2)·√(2(40+25) - 85)

             


Svar #3
08. februar 2014 af frederikdam (Slettet)

Lige et enkelt spørgsmål mere. Hvad er højden i min trekant til at beregne arealet af trekant ABC?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Højden er højden |DC| fra C på AB. Grundlinien er siden AB .


Svar #5
08. februar 2014 af frederikdam (Slettet)

Tak for svarene :-)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.