Matematik

vektorer 3D

09. februar 2014 af Agermansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej folkens

jeg bliver simpelthen nød til at få forklaret hvad plan a er her og hvordan jeg finder den og meget gerne alle de der ekstra bogstaver og tegn der står til sidst for der er jeg også godt tabt

tak på forhånd ;)

jeg har vedhæftet et billed af opgaven da jeg ikke er så skarp til at skrive det på computer ;) håber det kan ses, det er mit første indlæg så i må lige bære over med mig hvis det ikke funger ;)

Vedhæftet fil: untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en parameterfremstilling for planen α . Når parametrene s og t gennemløber R uafhængigt af hinanden, gennemløber punktet (x,y,z) hele planen.

Planen udspændes af de to vektorer a = [3;2;-2] og b = [-2;0;1]. En normalvektor for planen er derfor vektoren

n = a × b ,

og planen går gennem det faste punkt P(7;1;-2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2014 af mathon

     For et vilkårligt punkt Q(x,y,z) ligger vektoren

                                 PQ = [x-7;y-1;z+2] i planen.

     Planen α's punkter
     kan derfor
     beskrives
                            α:   {Q(x,y,z) | nPQ = 0}

                                      


Skriv et svar til: vektorer 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.