Matematik

Beregn Re(z), z og |z|

09. februar 2014 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle :D

Hvordan beregner jeg Re(z)??:

Et komplekst tal z er det givet at

Im(z) = 1         og        arg(z) = pi/6

b) Beregn Re(z), z og |z| ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med

z = |z|·e

ved man, at

φ = π/6 og 

Im(z) = |z|·sin(φ) , dvs

1 = |z|·sin(π/6) = (1/2)·|z| .

Beregn nu |z| og

Re(z) = |z|·cos(φ) = |z|·cos(π/6)


Svar #2
09. februar 2014 af joeeey (Slettet)

|z|=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er da korrekt.


Svar #4
09. februar 2014 af joeeey (Slettet)

Re(z) = 2 cos(π/6)

Re(z) = √(3)

HVAD ER z? 


Svar #5
09. februar 2014 af joeeey (Slettet)

z = √(3) + i


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nå du har fundet Re(z) og Im(z), er der ikke så langt til selve tallet z, da

z = Re(z) + i·Im(z) .


Skriv et svar til: Beregn Re(z), z og |z|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.