Matematik

enkeltlogaritmisk og dobbeltlogaritmisk papir

10. februar 2014 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe mig med at forkare følgende: 

"Gør rede for enkeltlogaritmisk og dobbeltlogaritmisk papir".

Ved godt at enkeltlogaritmisk papir bruges til eksponentiel regression og dobbeltlogaritmisk papir bruges til potensregrassion. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det matematisk.

Tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se på de to funktionsudtryk og tag log() på hver side.

Eksponentiel funktion:

                              y = b · ax

                       log(y) = log(b) + x·log(a) ,

dvs. lineær relation mellem log(y) og x (enkeltlogaritmisk koordinatsystem)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Potensfunktion:

                              y = b · xa

                       log(y) = log(b) + a·log(x)

dvs. lineær relation mellem log(y) og log(x) (dobbeltlogaritmisk koordinatsystem).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af mathon


 enkeltlogaritmisk papir:
                                               y = b•ax      a ∈ R+ \ {1}

                                               log(y) = log(a)·x + log(b)

                                               Y = A·x + B         x-aksen er ækvidistant     y-aksen er dekadisk

.

 dobbeltlogaritmisk papir:
                                               y = b•xa      x ∈ R+ \ {1}

                                               log(y) = a·log(x) + log(b)

                                               Y = a·X + B             begge akser er dekadiske
         


Skriv et svar til: enkeltlogaritmisk og dobbeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.