Matematik

Bestem funktionsforskrifterne for de grafer der er tegnet

12. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

opgaven lyder Bestem funktionsforskrifterne for de grafer der er tegnet i kordinatsystemet...

Hvordan gør jeg det ? OBS det skal være i excel 

Se vedhæftet fil... 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af PeterValberg

det er alle lineære funktioner efter modellen y = ax + b

aflæs to punkter på grafen, du vil bestemme forskriften for.

hældningskoefficienten a bestemmes som:

hvor punkterne, du aflæser, er (x1,y1) og (x2,y2)

b aflæses som grafens skæringspunkt med y-aksen i punktet (0,b) 

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

uhhh er så forvirret :S 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af mathon

Ved hver ret linje begynder du ved dens skæringspunkt med y-aksen.

Den nederste skærer i (0,1).

Du skriver så
                                  y = ax + 1

Du sætter blyanten i (0,1) og går 1 til højre. Herfra tæller du, hvor meget linjen stiger - i dette tilfælde 2. Hældningstallet er altså 2.

linjens ligning bliver så

                                  y = 2x + 1

Anvend metoden på de øvrige rette linjer.


Svar #4
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Altså lad os tage den nedest graf 

x1,y0 eller hvordan ? 

og den næste hedder så x2,y0             x3,y0 

og hvad så ? 


Svar #5
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Altså det ene skærings punkt kan man jo se tydeligt er x5,y2 

Men hvad gør jeg så ? Er fuldstændig lost 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2014 af mathon

#5
           Bland nu ikke linjernes indbyrdes skæringspunkter ind i linjens ligning!


Svar #7
12. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

til svar #3 

Som skrevet i indlægget, så skal det laves i excel 


Skriv et svar til: Bestem funktionsforskrifterne for de grafer der er tegnet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.