Matematik

trigonometri

12. februar 2014 af diddyfooty (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 På den lokale bro er der en 30 meter lang broklap, der løftes op, når høje skibe skal passere under broen. Herved

løftes klappen 75 grader

Hvor højt løftes det yderste punkt på klappen?

er der nogle der kan lave denne opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af PeterValberg

Hvis broklappen er hypotenusen c (c = 30) og vinklen A er de 75º, som klappen løftes,
så er det, du skal beregne, længden af siden a.

a = c·sin(A) = 30·sin(75º) = ........ m

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. februar 2014 af diddyfooty (Slettet)

tusind tak :-)




Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.