Kemi

Opløsning

12. februar 2014 af Masculine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Jeg har 5 mg af et stof med en mw = 222.26. Jeg ønsker at opløse alle 5 mg til en 40 mM opløsning (opløses i vand). 

Mit spørgsmål er så hvor meget vand jeg skal tilsætte? Er selv kommet frem til at jeg skal opløse de 5 mg i 5,62 mL for det bliver en 40 mM, men synes det virker ret meget...


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af 012343210

n_stof= m/Mw =0,005g/222,26g/mol=2,25e-5

V_vand=n/C = 2,25e-5/0,04M=5,62e-4 -> 0,56ml

Det er med antaglesen at stoffet ingen indflydelsen har på den endelige koncentration.

Jeg ville aldrig blande på den måde...


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.