Fysik

Har virklige brug for hjælp

15. februar 2014 af Lescort - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

Jeg sidder fast i det her avanceret 2 opgaver, har brug for hjælp med at opstille min fritlegme diagram på den første opgave, jeg har forsøgt selv at tegne det, men det med center of mass MC der gøre mig forvirret. Skal min diagram være kun mht, mc eller hele bjælket? Jeg har delt kræfterne til summen af F i x og y retning. 

mht. spm 2, hvorfor skal man brue impulsmomentet der? 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2014 af peter lind

Det skal kun være med hensyn til tyngdepunktet

Hvis summen af kræfterne er forskellig fra 0 vil bjælken flytte sig

Hvis kraftmomentet omkring tyngdepunktet ( ikke impulsmomentet) er forskellig fra 0 vil bjælken rotere


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2014 af hesch (Slettet)

Opg 1:

Kæder kan ikke optage et moment (de bøjes/bukkes).

m*g + FK1 + FK2,lodret = 0      ( så falder bjælken ingen steder )

FK3,vandret + FK2,vandret = 0     ( så er bjælken i hvile, vandret )

I angrebspunktet for K1, findes momentet:

m*g*½L*sinθ - FK3*L*cosθ + FK2*½L = 0

Efter lidt omregning (Fvandret og Flodret som funktion af θ) har du tre ligninger med 3 ubekendte.

Jeg forstår ikke heeelt dit spørgsmål, men spørg evt. igen til ovenstående.


Svar #3
15. februar 2014 af Lescort

Tusind tak for jeres svar. jeg sidder med det nu, og prøver frem. 


Svar #4
16. februar 2014 af Lescort

Vil den tredje ligning i ogave 1 være et (τ) tau moment, dvs. Vi har tre ligninger med tre ubekendte, den ene er summen af kræfterne på x, den anden summen på y og den tredje må være tau (som skal også være lige med 0 da bjælke rotere ikke). Så vil jeg tro at den tredje ligning være Στ=FK3*L+FK1*L= 0??)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Jeg aner ikke hvad et tau-moment er.


Svar #6
16. februar 2014 af Lescort

Det er moment ligevægt jeg mener, dvs. de kræfter der kan lave moment på bjælken er kun k1 og k3, men når den er i hvile så der er ingen omdrejning der. formlen for momen er F*L


Skriv et svar til: Har virklige brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.