Matematik

vektorer

17. februar 2014 af NanneK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig virkelig virkelig brug for hjælp til at komme igang med den her opgave. Det er første gang jeg overhovedet får sådan noget.

Opgaven går ud på at vise at vektorerne v1, v2 og v3 er lineært lineært uafhængige. Jeg har vedhæftet vektorerne. 

1. Hvordan viser jeg at vektorerne v1, v2 og v3 er lineært lineært uafhængige?

2. Hvad skal jeg så gøre med den 4. vektor?

Tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af mathon

                                  …intet er vedhæftet    :-)


Svar #2
17. februar 2014 af NanneK (Slettet)

ups xp ...det er vedhæftet nu

Vedhæftet fil:IMG_4176.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af mathon

Hvis
                                a3 = s·a1 + t·a2         er vektorerne  a1  a2 og a3  lineært afhængige
         ellers ikke.
 


Svar #4
17. februar 2014 af NanneK (Slettet)

jeg kan stadig ikke rigtig se smmenhæng desværre :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2014 af mathon

rettelse til #3

Hvis
               |a2| = k·|a1|  er a1 og a2 lineært afhængige
da
                 a2 = k·a1
                               


Svar #6
17. februar 2014 af NanneK (Slettet)

jeg ved godt at du nok tænker at jeg er dum, men jeg kan slet ikke se det for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2014 af PeterValberg

to vektorer a og b siges at være lineært afhængige,
hvis det er muligt at finde en konstant k ≠ 0 således, at:

a = k·b

kan der ikke findes en sådan konstant, er vektorerne lineært uafhængige

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
17. februar 2014 af NanneK (Slettet)

okay! ..og hvordan finder jeg så konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2014 af PeterValberg

Hvis a = k·er opfyldt, så må a||b (vektorerne er parallelle)

der gælder, at:

a||b ⇔ a×b = 0

hvilket, du kan undersøge

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vektorerne v1, v2, v3 er lineært uafhængige, hvis og kun hvis ligningssystemet

v1 + y·v2 + z·v3 = 0

kun har den ene løsning (x;y;z) = (0;0;0)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.