Fysik

Tryk

18. februar 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En sky med et rumfang på 1m^3 indeholder 10^8 hydrogen atomer, og der er en temp. på 50 K, hvordan beregnes trykket i skyen???

Skal man først beregne massen af de 10^8 atomer, og derefter  bruge idealgasligniningen???

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af 012343210

idealgasloven, hydrogenatomerne omregner du til mol ved brug af  Avogadros konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

                                   \small n=\frac{10^8}{6,02214*10^2^3 mol^-^1} = 1,66054*10^-^1^6 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon

     

                             \small p=\frac{(1,66054*10^-^1^6 mol)*(8,31451 \frac{Pa*m^3}{mol*K})*(50 K)}{1 m^3}= 6,90329*10^-^1^4 Pa = 69 fPa


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.