Fysik

Styrke

18. februar 2014 af Lone110 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP jeg har den her opgave i fysik, som jeg ikke rigtigt kan se hvordan jeg skal løse, og håber på i kan hjælpe

http://tinypic.com/r/fmjh8p/8

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0: Hej Lone.

Beregn F1   ( Nm ).

Aktion og reaktion giver:  

1)    F1 + FA + FB = 0 

Betragtes momentet ved B (hængslet) findes:

2)  3m*FA + ( 3m + 2,5m )*F1 = 0      (kraft*arm)

To ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

                                      \small m*g*a_1 = F * a_2

                                       \small F = m*g*\left (\frac{a_1}{a_2} \right )


Svar #3
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

F1 = 9.82 * 74 kg = 726,68N

FA=726.68*5.5m*2,5m 

er jeg helt galt på den ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Undskyld, enheden er N, ikke Nm, som skrevet i #1.

Ved løsning af de to ligninger i #1 får jeg i runde tal:

FA = -1332 N ,        FB = 606 N        ( FA er jo en opadrettet kraft, derfor minus )


Svar #5
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

hvordan fik du 

FA = -1332 N ,        FB = 606 N 

til disse tal


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

1)   FA + FB = -F1

2)   3*FA = -5,5*F1

Du kan jo "gøre prøve" ved at indsætte værdierne.


Svar #7
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

3m*FA + ( 3m + 2,5m )* 726N = 0

FA =-1331 + F1 = 606N

F1+FA+FB = 0

:D

sådan nu er jeg med igen tusind tak !! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#7:   Men hvad er en "belastningsfigur"  ?     ( Tegn den, eller forklar ).


Svar #9
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

har to opgaver mere kan du hjælpe med dem, og de handler også om moment og kræfter ? :)

http://postimg.org/image/z6i52vk1x/ 

http://postimg.org/image/9udi03txb/ 

belastningensfiguren er det ikke de kræfter der trykker på 

FA, FB og så er der F1 

så FA trykker fra bunden og opad, og FB trykker ned (positiv) og det samme med F1 


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

Sidste linie: Ja.

Belastningsfigur:   Måske der også skal indtegnes momenter(x). ?


Svar #11
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

momenter(x) ? det er jeg ikke helt med på 


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#11:  Altså man beregner momentet ud af x-aksen som funktion af x. Man benytter denne momentkurve til vurdering af, om og hvor vippen knækker. Evt. kan man forstærke vippen kritiske steder.

Konsolopgave:  Du kan anvende vektorregning til at summere kræfter/opløse kræfter i komposanter. Men nu hvor jeg ved, at du er skrap til komplekse tal, kan du regne på sådanne istedet, idet du laver tegningen i en kompleks talplan.

Du kan jo som start lave vektorerne om til komplekse tal.  ( Husk at kalde dem et eller andet, så det er til at finde ud af, hvad der er hvad ).

Start sidste opgave i en ny tråd, ellers bliver det for rodet.


Svar #13
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

okay :D

900N /_25º + 800N /_10º + 1500N /_45º 

sådan havde jeg regnet med at kunne løse opgaven ved at sætte kræfterne og vinklerne samme, men ved ikke helt om vinklerne passer 


Brugbart svar (1)

Svar #14
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

Fb = 900 / (270-25) = 900 / 245 = -380,35 - j815,68     (har lige regnet det om, klar til addition )

Fc = 800 / -10 = 787,84 - j138,9

Fa = 1500 / -45 = 1060,66 - j1060,66


Svar #15
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

jeg fik den til 

2493,32 /_-53,93º eller i real tal 1468,15 - j2015,24


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#15: Fuldstændigt rigtigt !   ( det hedder reelle tal  på kartesisk form ).

Har du fået dig en ordentlig lommeregner ?

Værdien 2493,32N er mindre end grænseværdien på 2500N.


Svar #17
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

hahaha jo det har jeg derfor tog det lidt tid at skrive resultatet er stadig ny begynder skal lige øve mig på den :D 


Skriv et svar til: Styrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.