Matematik

Eksponentiel funktion

18. februar 2014 af LillaBlomst1 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej alle

Nogen der kan forklare mig hvorfor formlen y=2,20^x rammer 1 på y aksen og derfor bliver en lige streg :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af SuneChr

Alle eksponentialfunktioner
f (x)  =  ax
indeholder punktet (0 ; 1) , idet  f (0)  =  a0 = 1
Der er ingen lige streger, men en, overalt, krum kurve.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af PeterValberg

"den lige streg" er, som Sune skriver i #1, en overalt krum kurve, der nærmer sig
asymptotisk til x-aksens negative del, når x→ -∞

grafen for f kommer med andre ord tættere og tættere på x-aksen, når x bliver mindre og mindre,
men den vil aldrig ramme x-aksen, idet ligningen  f(x) = ax = 0 ikke har nogen løsning i x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.