Matematik

Differentialregning

18. februar 2014 af cdfra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave og mangler lidt hjælp.

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x^2 + 2ln(x)

Bestem f'(2)

Jeg ved at det første led bliver 6x, men jeg er lidt i tvivl om hvad det er vi gør med 2ln(x).. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

ln(x) bliver differentieret til 1/x, altså vil

2ln(x) differentieret være 2/x.

Du har så, at f'(x)=6x+2/x

Så f'(2)=12+2/2=13


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det fik du jo besvaret i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1445856


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon


                                   \small f '(x)\: =\: 6x+\frac{2}{x}\: \: \: \: \: \: x> 0   

                                    \small f '(2)\: =\: 6*2+\frac{2}{2}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.