Matematik

Løs denne lineære ligning

20. februar 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lineær funktion er givet ved
f (x)=3x−7 .
Bestem f (2) , og løs ligningen f (x)=17

Jeg har bestemt f(2), men jeg kender ikke den praktiske løsning til det andet spørgsmål.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af JesperHP (Slettet)

f(x) = 17 og f(x) = 3x - 7 hvorfor 17=3x-7 ... isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af mathon

eller noteret:

                                                \small x = \frac{f(x)+7}{3}

                                                \small x = \frac{17+7}{3}

                            


Skriv et svar til: Løs denne lineære ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.