Fysik

Effekt - finde energiforbrug

21. februar 2014 af Dian123 - Niveau: C-niveau
Hejsa
Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde det årlige energiforbrug i kWh for en fryser som har et elektrisk effektforbrug på 110 W og det kører 11 timer i døgnet
Men hvad er kWh for noget (jeg skal forresten også udregne udgifter?)
Jeg skal bruge effektligningen og lave om på den men jeg ved ik hvad kWh er og hvordan man går fra W til kWh


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

    

                                                                 1 kWh = 3,6·106 J

      1 kilowatttime er lig med 3,6 mio. Joule.

      1 kWh er en elektrisk energienhed, som i lange tidsrum er mere praktisk end J .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2014 af mathon


                                                  E = P · t

                                                  E = (0,110 kW) · ( 1 år)

                                                  E = (0,110 kW) · ((365,25 døgn) · (11 h/døgn))

                                                  E = (0,110 kW) · (4017,75 h)

                                                  E = 441,953 kWh


Svar #3
21. februar 2014 af Dian123

Så det bliver bare automatisk til kWh når man har med et eller andet antal timer at gøre? Bagefter skal jeg beregne det i joule skal jeg så bare gange resultatet med de de 3,6 mio joule?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2014 af mathon

    1 = 3,6·106 J/kWh

       E = 441,953 kWh = (441,953 kWh) • 1 =  (441,953 kWh) • (3,6·106 J/kWh) = 1,591·109 J = 1,591 GJ


Svar #5
21. februar 2014 af Dian123

Mange tak!! :)

Skriv et svar til: Effekt - finde energiforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.