Matematik

FSA matematik maj 2012 - simons fritdsjob

21. februar 2014 af sashfraije (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej 

jeg har et opgave sæt for i matematik, Det er FSA 2012 maj , problemregning. Der er en opgave jeg ikke kan finde ud af at løse. opgaven lyder: 

Simon har indbetalt 2400 kr. på en bankkonto den 1. januar 2012. 
Han vil også indbetale 2400 kr. på bankkontoen den 1. januar 2013, 2014 og 2015. 
Han får 5 % i årlig rente.
- Hvor mange penge har Simon på bankkontoen den 1. januar 2015? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af SuneChr

Den 1/1 2012   står der  2400 kr.
Den 1/1 2013   står der  2400·1,05 + 2400
Den 1/1 2014   står der  (2400·1,05 + 2400)·1,05 + 2400
Den 1/1 2015   står der  ((2400·1,05 + 2400)·1,05 + 2400)·1,05 + 2400


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2014 af SuneChr

Resultatet kan også beregnes direkte v.h.a. opsparingsformlen:

      


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Fik 12 i den opgave

Her var mit svar:

Saldo per 1. jan 2012: = 2400
Saldo per 1. jan 2013: 2400 + 2400 · 5% + 2400 = 4920
Saldo per 1. jan 2014: 4920 + 4920 · 5% + 2400 = 7566
Saldo per 1. jan 2015: 7566 + 7566 · 5% + 2400 = 10344,3


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2014 af 123434 (Slettet)

1.jan 2012: 2400

1.jan 2013: 2400+2400*1,05=4920

1 jan 2014: 2400+2400+2400*1,05=7560?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2014 af a123as (Slettet)

2012: 2400

2013: 2400 x 1,05 = 2520 kr

2014: 2520 x 1,05 = 2646 kr

2015: 2646 x 1,05 = 2778,3 kr har han på sin konto i 2015. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svarene i #4 og #5 er forkerte. Svarene i #1, #2 og #3 er korrekte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2020 af skolehjælpertildig (Slettet)

lavede min problemregning med jeres svar og så fik jeg -3


Skriv et svar til: FSA matematik maj 2012 - simons fritdsjob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.