Matematik

Hjælp til Integral step by step.

21. februar 2014 af søren5125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og bøvler med Integralregning.

Jeg har ingen ide om hvordan jeg griber det an.

Havde håbet en kunne vise mig udregningerne step by step.

Håber en af jer kan hjælpe!

Tak.

Vh. Søren

Vedhæftet fil: Integral .png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2014 af mathon

Integral .png

           3a (-(2/3)e·x + (1/18)x2 - 1)dx  = -(1/3)ea2 + (1/54)a3 - a  - (-(1/3)e·32 + (1/54)·33 - 3) =

                                                 -(1/3)ea2 + (1/54)a3 - a + 3e - (1/2) + 3

                                                 -(1/3)ea2 + (1/54)a3 - a + 3e + (5/2)


Svar #2
21. februar 2014 af søren5125 (Slettet)

Tak fordi du gider at kigge på det!

Er den færdig der så? Vil du prøve at sætte lidt tekst på, så det er lidt lettere at forstå? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2014 af mathon

      Der er kun anvendt
             divsionsregel
             fortegnsregel
  og
             ∫0 axndx = (a/(n+1))xn+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2014 af SuneChr

Nu undlader jeg at skrive i LaTeX ,  da der går ged i det.
Skal tælleren ikke være, jeg spørger trådstarter,

- (2·x·e^(- x2/6 + 3))    ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den fortolkning giver rigtig meget mening, selv om det ikke er konsistent med den trykte udgave af selve opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2014 af SuneChr

# 5
Hvis e er en faktor til x, ville god skik have været, at x optræder til sidst.


Svar #7
21. februar 2014 af søren5125 (Slettet)

Mange tak!

Sidste spørgsmål. Kan i fortælle mig hvad der sker, hvis den så bare hedder  i stedet for a?

se vedhæftet

Vedhæftet fil:Integral2.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

skal det være eksponentialfunktionen på formen i #4.

Udregn først det bestemte integral med a som øvre grænse, med den fortolkning, som der er foreslået i #4, og bestem så grænseværdien for integralet for a gående mod ∞ .


Svar #9
21. februar 2014 af søren5125 (Slettet)

Jeg er ikke så stærk i Integral. Kan ikke se hvad den kommer til at hedde med - (2·x·e^(- x2/6 + 3)) 

Kan i udbyde lidt nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt substitution t = -x2/6 + 3 , dt = -(1/3)x dx


Svar #11
21. februar 2014 af søren5125 (Slettet)

Det hjalp desværre ikke meget.

Kan jeg få dig til at vise hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2014 af mathon

Hvis antagelsen i #4 er korrekt:

           sæt
                     u = -(1/6)x2 + 3   og   -6du = 2xdx

 
            -(1/3) · (-6) ·  (3/2)-(a^2/6)+3  eudu = 2 (e-(a^2/6)+3 - e3/2)


Skriv et svar til: Hjælp til Integral step by step.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.