Matematik

bestem en ligning og bestem konstanterne b og c?

23. februar 2014 af danielandersen0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som ved hvordan man bestemmer b og c, hvis man ikke kender tallene?

Har et punkt, som hedder h(1),f(1)
Formlen hedder h(x)=-x2+bx+c

skal jeg bruge d=b24ac eller skal jeg finde rødderne?

hvad skal jeg gøre for at finde konstanterne b og c i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

            Hvad er f(x)?
og
            hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af SuneChr

Det er en meget rodet formulering. Stil nu opgaven, som den står i opgavesamlingen.
Det, du kalder en formel, er en funktionsforskrift.
Du indfører en funktion f men omtaler den ikke nærmere.
Diskriminanten beregnes som   b2 - 4ac
b kaldes en koefficient
c kaldes, i denne sammenhæng, konstanten i 2. grads funktionen.
_____________________
Du bør nok repetere kapitlet, der omhandler andengradsligningen.


Svar #3
24. februar 2014 af danielandersen0 (Slettet)

#1

            Hvad er f(x)?
og
            hvad er spørgsmålet?


f(x)=x3+4x2+9x

når jeg differentere dette bliver det til 3x2+12x+9? korrekt?

er den første funktion.

anden funktion :h(x)=-x2+bx+c

og spørgsmålet er :bestem en ligning og bestem konstanterne b og c?

skal jeg her finde rødderne via x=-b roden af d/2a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af mathon

           \small f '(x) = 3x^{2}+8x+9

           \small h(x) = -x^{2}+bx+c

                   Bestem hvilken ligning?


Svar #5
24. februar 2014 af danielandersen0 (Slettet)

#4

           \small f '(x) = 3x^{2}+8x+9

           \small h(x) = -x^{2}+bx+c

                   Bestem hvilken ligning?

graferne H og F har en fælles tangent i punktet (2),f(2)

Bestem en ligning for tangenten og bestem konstanterne b og c?

hvilken formel skal jeg bruge? skal jeg faktorisere ligningen eller? Hvilke formler skal jeg bruge?


Svar #6
24. februar 2014 af danielandersen0 (Slettet)

Ingen som ved hvordan jeg regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2014 af mathon

Tangenten til grafen for F(x) i (2,42):

                                    \small y = f\: '(2)*(x-2) + 42

                   


Skriv et svar til: bestem en ligning og bestem konstanterne b og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.