Matematik

Procent

23. februar 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med opgave a og b? det kunne være rart. På forhånd tak.
 

Vedhæftet fil: 20140223_173327.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af PeterValberg

Video om grupperede observationer [ LINK ]

 Sådan tegnes sumkurve [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af wonk (Slettet)

I rækkerne 0-10, 10-20 osv. har du de intervaller som man ønsker resultaterne opgivet i. En fedtprocent på 3% som bananen ligger mellem 0-10, en mens en på 18% ligger mellem 10-20 osv.

I kolonnen observationer kan du sætte et hak eller lign. hver gang et stykke mad ligger indenfor intervallet. Pøren, guleroden og banenen er indenfor dette interval, og du kan derfor sætte 3 hakker i observation. Hyppighed er antallet af gange du har en observation indenfor intervallet - altså 3.

Når du har udfyldt alle kolonner med hyppighed kan du lave den summerede hyppighed, hvor du hele tiden lægger alle de forrige hyppigheder sammen med den aktuelle hyppighed. Eksempel: Du har 3 hyppigheder på 3, 5 og 7. Den summerede hyppighed er derfor 3,   3+5 = 8   og   3+5+7 = 15.

Frekvens er antallet af observationer delt med det samede antal observationer (det samlede antal er 21), altså en brøk eller et decimaltal.

På samme måde regner du summeret frekvens ud, ved hele tiden at lægge de foregående frekvenser til.

Mvh. Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af 123434 (Slettet)

Med udgangspunkt i [0-10] 

Dette betyder, at vi har at gøre med fødevare med en fedtprocent på 0-9%

Observationer/hyppighed: 3 fødevarer hører under dette interval. 

Frekvens:hvor mange gange denne observation optræder udregnet i procent. 3/21*100%=ca 14%

Summeret hyppighed:hyppighederne lagt sammen med foregående hyppigheder. Vi har kun 3.

Den summerede frekvens:den summerede hyppighed som procent. 3/21*100%=ca 14%


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af wonk (Slettet)

Selvfølgelig kan frekvens også være i procent, beklager jeg ikke fik skrevet dette.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.