Matematik

Integrer ligning

23. februar 2014 af Runningdog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en ligning som skal integreres, og jeg ved ikke helt, hvor jeg først skal tage fat:

f(x)=(0,005*x^3-0,016*x^2+1,8x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af camillalefevre (Slettet)

Først skal du regne din parantes ud, så du har flyttet ^2.
Derefter skal du finde samfunktionen af din parantes, som til sidst skal integreres :)

Håber at du forstår, ellers må du spørge ;)


Svar #2
23. februar 2014 af Runningdog (Slettet)

Vil gerne have det trin for trin.. er med på det du siger. ved ikke helt hvordan jeg skal få ^2 fjernet


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en funktion, der skal integreres, ikke en ligning.

Funktionen er kvadratet på en 3-leddet st8rrelse. Gang parentesen ud og integrer så hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af mathon

          ((0,005x3- 0,016x2) +1,8x)2  = (0,005x3- 0,016x2)2 + 2·1,8x·(0,005x3- 0,016x2) + (1,8x)2 =

           (0,005x)2 - 2·0,005x3·0,016x2 + (0,016x2)2  +  0,018x4 - 0,0576x3 + 3,24x2

           0,000025x2 - 0,00016x5 + 0,000256x4  +  0,018x4 - 0,0576x3 + 3,24x2

              -0,00016x5 + 0,018256x4 - 0,0576x3 + 3,24003x2

                 f(x) = -0,00016x5 + 0,018256x4 - 0,0576x3 + 3,24003x2

.

integrer selv nu…

             


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad blev der af leddet med x6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

f(x) = (0,005x3 - 0,016x2 + 1,8x)2

      = 10-6·(5x2 - 16x + 1800)2·x2

      = 10-6·(25x4 + 256x2 + 18002 -160x3 + 18000x2 -57600x)·x2

      = 10-6·(25x6 -160x5 + 18256x4 -57600x3 +3240000x2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af mathon

korrektion efter vågen Andersen11's påmindelse:
 

           ((0,005x3- 0,016x2) +1,8x)2  = (0,005x3- 0,016x2)2 + 2·1,8x·(0,005x3- 0,016x2) + (1,8x)2 =

           (0,005x3)2 - 2·0,005x3·0,016x2 + (0,016x2)2  +  0,018x4 - 0,0576x3 + 3,24x2

           0,000025x6 - 0,00016x5 + 0,000256x4  +  0,018x4 - 0,0576x3 + 3,24x2

             0,000025x6 - 0,00016x5 + 0,018256x4 - 0,0576x3 + 3,24x2


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2014 af mathon

og
                      \small \int \left (\frac{25}{10^{6}}x^{6}-\frac{16}{10^{5}}x^{5}+\frac{18256}{10^{6}}x^{4}-\frac{576}{10^{4}}x^{3}+3,24x^{2} \right )dx =

                        \small \frac{1}{28*10^{4}}x^{7}-\frac{8}{3*10^{5}}x^{6}+\frac{18256}{5*10^{6}}x^{5}-\frac{144}{10^{4}}x^{4}+1,08x^{3}+k  efter at have forkortet


Skriv et svar til: Integrer ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.