Matematik

Hjælp til matematik opgave- svær en

23. februar 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej har brug for hjæp til den vedhæftede opgave

tak påforhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

   Kvadratkompletter cirklens ligning   x2 - 6x + y2 - 2y = -6
   på formen
                       (x - a)2 + (y - b)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon

Skæring kræver                        

                              x2 - 6x + (-x+2)2 - 2·(-x+2) = -6

    Løs andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af mathon

til beregning af skæringspunkternes førstekoordinater.
De respektive skæringspunkternes andenkoordinater beregnes lettest
af
               y = -x + 2


Svar #4
23. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

Er med så langt, at jeg har opstillet et udtryk således at jeg ender med en andengradsligning ligning men når jeg skal beregne determinanten går jeg i stå...

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af mathon

                              x2 - 6x + (-x+2)2 - 2·(-x+2) = -6

                              x2 + (-4)x + 3 = 0
     a = 1
     b = (-4)
     c = 3


Svar #6
24. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hej igen #5 Mathon

Jeg er ikke helt med på dine mellemregninger! for jeg ved ikke om det er mig som gør noget forkert. Men når du skal hæve de to parentser, hvad kommer der så til at stå inde i dem?

Jeg får det til:

x2 - 6x + (-x+2)2 - 2·(-x+2) = -6

x2 - 6x + +x^2-2x-2x+4 +2x+4 = -6

og når jeg lægger det sammen giver det ikke de samme a,b og c værdier som dine?


Svar #7
24. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

#5


Svar #8
24. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

#5

Har fået opstillet en 2.gradsligning, og fået de samme resulateter som du har for a,b og c, men hvordan finder jeg så y-værdien til koordinatsættets skæringspunkter


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2014 af mathon

                                                  x^2-4x+3=0

                                           x_1=1\: \: \: \: \: \vee \: \: \: \: \: x_2 = 3

   y_1=-x_1+2 = -1+2=1        y_2=-x_2+2 = -3+2=-1

dvs
            skæringspunkterne       S_1 = \left ( 1,1 \right )   og   S_2 = \left ( 3,-1 \right )


Svar #10
24. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

finder du diskriminanten for at finde x værdier?


Svar #11
24. februar 2014 af Missperfec (Slettet)

#9


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2014 af mathon


               x^2+ (-4)x + 3 = 0

a=1
b=(-4)
c=3
                    \sqrt{d}=\sqrt{(-4)^2-4*1*3} = \sqrt{2^2} = 2

                     x=\frac{-(-4)\pm 2}{2} = 2\pm 1


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave- svær en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.