Fysik

Udregning af Antistof

24. februar 2014 af ColdkillerZM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner jeg er lidt i tvivl med denne formel.

I filmen bliver der fortalt at et gran antistof kan give strøm til en by i en hel måned.

Det vil jeg gerne finde ud af om det er falsk eller sandt. Men for at gøre det bliver jeg nød til at bruge 2 formler. Først for at finde ud af hvor meget energi antistof udleder og derefter for at se om alt det energi kan give strøm til en gennemsnitlig bys strømindtægt på en måned.


Som sagt er det første for at finde antistoffets energi ved 1 gran antistof som jeg tror, er 0.5 gram antistof.

Det sætter jeg ind i formlen e=M*c^2

Hvor m=masse, c^2= lysets hastighed x2 og e=energi

E=0.5*300.000.000^2 m/s

E=45.000.000.000.000.000 joules

For at få det til watt bruger jeg P=E/T

Siden der er 45.000.000.000.000.000 joules og der er 2.592.000 sekunder i 30 dage(en måned)

P=45.000.000.000.000.000/2.592.000=17361111111,11 watt

Hvis vi tager en by som Chicago hvor der 500.000 hustande og en hustand bruger 2000 watts

500.000*2000=1.000.000.000 watts som er 1 milliard, som kan konverteres til 1 million kilowatt. Og på en måned er den 30 million kilowatt.

En halv antistof udleder omkring 17.361.111 kilowatt, så derfor kan en storby som Chicago kan antistof ikke give strøm til i en måned. Den mangler omkring 13 million kilowatt. 

Det er i forbindelse med AT og filmen Engle og Demoner, det ville være superr hvis folk kunne rette den


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af peter lind

Hvorfor ganger du med 0,5. ? Hvis du havde antistoffet alene til at give energien m*c2 = 1g*c2 Hvis der forstås at antistoffet smelter sammen med almindeligt stof af samme mængde vil det være 2g der omdannes.

Iøvrigt er begrebet by for upræcist. Der gives byer af meget forskellig størrelse og vidt forskellige energibehov


Skriv et svar til: Udregning af Antistof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.