Matematik

Hjælp til at finde siden y

24. februar 2014 af EnStuderende - Niveau: C-niveau

Hej - undskyld hvis jeg spammer jeres lektieforum, haha. Men jeg har brug for lidt hjælp igen....

Jeg skal finde siden y i denne opgave, og må indrømme, at jeg ikke forstår så meget af de to tværsnits-skitser. Jeg kan ikke rigtig forestille mig, hvordan taget ser ud i 3D, da det jo er et tværsnit, så det kan vel både være "firkantet" og "trekantet"? Jeg gætter dog på, det er trekantet.

Jeg er helt blank på, hvor jeg skal starte. Den første skitse er nok den, jeg forstår mindst af - er det blå et stakit? Hvad er linjen ovenover?

Nogen, der kan se hoved og hale i det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af hesch (Slettet)

Gavlen på det forreste hus er parallelforskudt langs den orange linie.

Derfor må y = 0,72*tan( 25º ).

tan( 25º ) er tagets hældning, dy/dx.


Svar #2
24. februar 2014 af EnStuderende

#1 Hmm, det giver dog ikke helt korrekt facit. Det giver 0,304, og facit er 0,335 cm (ved godt det er en lille forskel, men stadigvæk).

Hvorfor bruger du sinus? Tror måske, jeg forstår det overordnede i det, du skriver... Du danner altså en lille, retvinklet trekant med en vinkel på 25 grader og en af kateterne på 0,72 cm? Eller hvad? Hvordan kan du vide, at vinklen er 25 grader, bare fordi man forskyder den langs den orange linje?


Svar #3
24. februar 2014 af EnStuderende

Jeg tænker også, det er tangens, men nu bliver resultatet 0,32 cm, hvilket heller ikke passer helt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2014 af hesch (Slettet)

#1 er korrigeret:    sin  → tan

Resultatet bliver 0,33574151

#2:  Den orange linie danner en vinkel på 25º med vandret, det er angivet på tegningen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2014 af hesch (Slettet)

tan( 25º ) = dy/dx = 0,4663.

dx = 0,72     =>

dy = 0,72 * 0,4663


Svar #6
24. februar 2014 af EnStuderende

#4 Undskyld, tastefejl fra min side.

Jeg forstår nu, tak for hjælpen :-)


Svar #7
24. februar 2014 af EnStuderende

Men hvad med overfladearealet? Jeg ved jo ikke, hvordan taget ser ud forfra, gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2014 af mathon

      Du har da taglængden 31 m.


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2014 af mathon

…og tagbredden B
    af
                                  \small \frac{B}{\sin (45^{\circ})}\: =\: \frac{8\: m}{\sin (25^{\circ}+45^{\circ})}


Svar #10
24. februar 2014 af EnStuderende

Nårh! Det blå er taget set oppefra.... arh, nu kan jeg se det hele :-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. februar 2014 af hesch (Slettet)

Man skal finde topvinklen i taget = 180 - 25 - 45 = 110º

Bredden af venstre tagflade findes ved sin-relation:

8 / sin(110) = Bv / sin(25)       =>

Bv = 8 * sin(25) / sin(110) = 3,60

Højre tagflade:

8 / sin(110) = Bh / sin(45)       =>

Bh = 8 * sin(45) / sin(110) = 6,02

B = Bv + Bh = 9,62


Svar #12
25. februar 2014 af EnStuderende

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til at finde siden y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.