Matematik

Bestem en ligning for den linje, der går gennem P, og som står vinkelret på a

24. februar 2014 af sema2101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem er givet to punkter

P(3,1)

Q(20,7)    

samt en vektor a

4

-3

Hvordan finder jeg så de ligning der går gennem p og som står vinkeret på vektoren a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Linien har a som normalvektor gennem punktet P.


Svar #2
24. februar 2014 af sema2101 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2014 af mathon

Linjen gennem (3,1) vinkelret på a:

                                                              \small \binom{4}{3}*\binom{x-3}{y-1}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Linien skal st vinkelret på vektoren a . Vektoren a = [4;-3] er derfor en normalvektor til linien. Linien skal gå gennem punktet P(3,1) . Liniens ligning er derfor

        [4;-3] • [x-3 ; y-1] = 0 ,

eller

        4(x-3) -3(y-1) = 0 ,

eller

        4x - 3y -9 = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2014 af mathon

#3

Linjen gennem (3,1) vinkelret på a:

                                                              \small \small \binom{4}{-3}*\binom{x-3}{y-1}=0


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den linje, der går gennem P, og som står vinkelret på a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.