Matematik

Eksponentielle funktioner!!

24. februar 2014 af Mujo7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hordan kan jeg løse denne opgave:

En person har indtaget amfetamin. mængden af amfetin i kroppen kan beskrives ved modellen y=15*0,84x  hvor x tiden efter indtagelsen (målt i timer), og y er amfetaminmængden i kroppen (målt i mg).

a. hvad fortæller tallene 15 og 0,84 om amfetaminmængden i kroppen?

b. bestem amfetaminmængden i kroppen efter 2,0 timer.

c. bestem halveringstiden for amfetaminmængden i kroppen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

b. Beregn y for x = 2 .

c. Benyt udtrykket for halveringstiden      x1/2 = log(1/2) / log(a)


Svar #2
24. februar 2014 af Mujo7 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.