Fysik

effekt

25. februar 2014 af nille62 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mange akvariefisk er tropiske fisk, som kræver lidt højere temperatur end

normal stuetemperatur. Derfor monteres der ofte et varmelegeme nede i akvariet.

Et varmelegeme til et akvarium undersøges ved at variere spændingsfaldet over varmelegemet. Tabellen viser sammenhørende værdier for strømstyrken I gennem varmelegemet og den effekt P, hvormed der omsættes energi i varmelegemet.

I/mA  100    200   300   400   500    600   750

p/W   3,20  13,5  30,2  52,3  82,3   120    183

a) Bestem på baggrund af data fra tabellen den effekt, hvormed der

omsættes energi i varmelegemet, når spændingsfaldet over det er 230 V.

nogle der kan give mig et hint til denne opgave??

Tænker selv P=U*I  men er det korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

…foretag lineær regression,
    som formentlig  give

                                                                         P = {\color{Red} k}*I

i overensstemmelse med din formodning
                                                                         P = {\color{Red} U} * I          hvor U = 230 V.
 


Svar #2
25. februar 2014 af nille62 (Slettet)

og hvodan ville det hjælpe mig?? 


Svar #3
25. februar 2014 af nille62 (Slettet)

er det ikke nærmere potens regression?? men hvad så når man har gjort det ?? kan ikke se hvordan det kan hjælpe mig med effekten


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

korrektion (for morgensøvn i øjnene) til #1

…foretag lineær regression,
    som formentlig  give

                                                                         \small P = {\color{Red} k}*I^2

i overensstemmelse med din formodning
                                                                         P = {\color{Red} R} * I^2          hvor R er varmelegemets
                                                                                                       modstand.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af mathon

Potensregressionen giver

                                               \small P = \left (3,195\: \Omega \right ) *I^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2014 af mathon

I øvrigt kender du sammenhængen

                                                     \small P = R*I^2\: =\: \frac{U^2}{R}

                               her
                                                     \small P = \frac{\left (230\: V \right )^2}{R} = \frac{\left ( 230\: V \right )^2}{3,195\: \Omega } = 16,6\: kW


Skriv et svar til: effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.